dissabte, 1 de novembre del 2008

L’ADF Pla de Bages, participa en la Ruta 4x4 Cavernívora

Diumenge 26 d'octubre, el Cap Operatiu de l’ADF Pla de Bages, Agustí Masana i el meu fill Oriol, vàrem participar en la Ruta 4x4 Cavernívora, organitzada pel l’ADF de Sant Sadurní d’Anoia. La ruta tenia la finalitat de practicar l’orientació i interpretació de mapes, la correcta utilització del material, l’ús de les comunicacions, la pràctica de la conducció 4x4, conèixer el territori; camins, punts d’aigua... així com les diferents tipologies de vegetació de la zona.

Tot això es fa fer com si fos una espècia de gimcana, on els participants (no concursants, ja que no es tractava de cap competició)  11 equips en total en representació de 8 ADF (ADF Puig de l’Àliga, ADF Castellbisbal, ADF Terrassa, ADF Puig Vicenç, ADF El Roure, ADF Pla de Bages, ADF Torrelavit i ADF Subirats).

Tot es va desenvolupar com si es tractes d’un incendi forestal i, mapa en ma, els participants anàvem surtin mantenint una distància de 5 minuts cap el  “Punt de trànsit”, on ens espera el primer control situat a la Bassa de can Ros. Aquí s’ens donaven instruccions per anar al següent control “focus secundari”. De control a control i fent les oportunes comunicacions amb “Control Sant Sadurní” de les arribades i sortides de cada control, durant el camí ens anaven posant proves com; tallar un troc, simular una actuació fent la estesa de mànegues, xuclar aigua d’una bassa...

Al final del recorregut, i un cop “extingit l’incendi”, ens retrobàrem tots el vehicles a can Roig, on seguidament, i com si d’una rua es tractés, enfilàvem cap a can Roig, una antiga masia on tingué lloc un dinar de germanor a base d’amanida verda, amanida d’arròs, graella de carn i pastís. Tot això amenitzat amb cava i més cava.

Podeu veure fotografies de la trobada al següent enllaç +

Agustí Masana i Santamaria

Cap Operatiu de l’ADF Pla de Bages