dimarts, 21 de juliol del 2009

Quatre Bombers de la Generalitat moren en l'incendi dels Ports i dos més pateixen ferides de gravetat

Nota de Premsa de Bombers

Quatre membres del Cos de Bombers de la Generalitat han mort com a conseqüència de l'incendi que crema des d'ahir al vespre al parc natural dels Ports, a Horta de Sant Joan, mentre que dos més han resultat ferits de gravetat.

En aquests moments no es pot facilitar la identitat de les víctimes, així com tampoc confirmar el diagnòstic exacte dels ferits, que han estat evacuats fins a l'Hospital de la Vall d'Hebrón, a Barcelona.

Segons les primeres informacions, l'accident s'ha produït quan, pels volts de les 16.00 hores i per un canvi sobtat en la direcció del vent, els Bombers s'han vist encerclats per les flames mentre treballaven a una zona de difícil accés.

El president del Govern de la Generalitat, José Montilla, es desplaça, juntament amb el vice-president , Josep- Lluís Carod Rovira, fins a Horta de Sant Joan, per interessar-se personalment per l'evolució de l'incendi.

Joan Saura, conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, ha abandonat la comissió bilateral Estat-Generalitat que es duia a terme a Madrid i es disposa a viatjar cap a la zona afectada per donar suport a les víctimes i a les seves famílies.

D'altra banda, el secretari general d'Interior, Joan Boada, i la directora general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Olga Lanau, i el delegat Territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, J. Lluís Salvadó, ja es troben a Horta de Sant Joan, fent un seguiment exhaustiu de l'evolució de l'incendi.

Pel que fa a l'evolució de l'incendi, el foc encara està actiu i més de 70 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat continuen treballant per controlar les flames. El fort vent que bufa a la zona dificulta les tasques d'extinció, però, a hores d'ara, no impedeix l'actuació dels mitjans aeris, que volen intermitentment. En aquests moments, 4 helicòpters bombarders i 6 avionetes estan fent descàrregues a la zona. Aquests mitjans es retiraran amb l'ocàs. Diverses dotacions provinents d'Aragó i del País Valencià, així com la Unidad Militar de Emergencias (UME) del Ministerio de Defensa també donen recolzament a les feines de control.

El Cos d'Agents Rurals ha informat que, fins a hores d'ara, el foc ha cremat una superfície aproximada de 800 hectàrees, 400 de les quals pertanyen al parc natural dels Ports i la resta són d'EIN (Espai d'Interès Natural).

Segons les darreres dades dels Mossos d'Esquadra, les carreteres T-330 i T-334 es troben tallades al trànsit.

Cal recordar que la Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d'Emergència-1 del pla Infocat .

Cerdanyola del Vallès, 21 de juliol de 2009

20.40 hores