diumenge, 22 de novembre del 2009

La Notícia al Regió 7 (22/11/09)

L'ADF que agrupa Manresa, Sant Joan i Sant Fruitós rep el premi a la millor organització en una festa a Sant Salvador






MULTIMÈDIA

PEPA MAÑÉ | SANT SALVADOR DE GUARDIOLA La festa de les ADF organitzada per la Diputació es va celebrar a Sant Salvador.Foto de família dels premiats amb les autoritats i el presentador de l'acte, Tomàs Molina.Xavier Jovés, representant de l'ADF Pla de Bages, alça el premi que li entrega l'alcalde, Albert Miralda



L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Pla de Bages, que agrupa Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Sant Fruitós de Bages, ha estat reconeguda enguany com la millor organització en la prevenció d'incendis per la Diputació de Barcelona i ha rebut el premi Palestra, premiat amb 8.000 euros. Aquesta distinció va ser atorgada ahir en una festa que es va celebrar a Sant Salvador de Guardiola i que va aplegar prop de 600 persones.
Xavier Jovés, representant de l'ADF Pla de Bages, va mostrar la "il·lusió" pel premi, ja que "és un reconeixement als que ens dediquem a la tasca d'intentar que no es perdin els nostres boscos. Som de tres municipis urbans, però tenim el potencial humà de molts voluntaris que estimen el bosc".
Al premi Palestra també hi aspiraven les ADF d'Artés, Calders i Monistrol de Calders, i també els Cingles del Moianès, entre d'altres. L'ADF de l'Alt Maresme va obtenir l'accèssit, dotat amb 3.000 euros.
La Diputació també premia la millor obra o projecte de prevenció amb el guardó Rossend Montané. En aquest cas, l'ADF guardonada va ser la de Teià, que també rebrà 8.000 euros; i l'accèssit, de 3.000 euros, va correspondre a l'ADF de Subirats. També hi aspiraven, entre altres, l'ADF Tres Branques, que agrupa Sallent, Balsareny, Navàs i Gaià, i l'ADF de Sant Salvador de Guardiola.
Finalment es va lliurar el premi d'honor Joaquim M. de Castellarnau, que reconeix persones que han destacat en el camp de la prevenció d'incendis. El van entregar a un emocionat Ramon Casamada (Castellar del Vallès, 1923), i del qual el presentador de l'acte, el meteoròleg de TV3 Tomàs Molina, va dir que conrea unes mongetes del ganxet "boníssimes".
El diputat d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona va destacar que enguany "hi ha hagut molts incendis i poques hectàrees cremades perquè la feina de prevenció s'ha fet bé i els bombers han estat efectius".