divendres, 23 de juliol del 2010

HORTA DE SANT JOAN UN ANY DESPRES

El 21 de juliol de 2009 un incendi va cremar més de 1.000 hectàrees del massís dels Ports i va provocar la mort de cinc bombers. Un any després finalitzen els primers treballs de restauració mentre la ferida de la tragèdia continua oberta.
Ja fa un any que un incendi va cremar més de 1.000 hectàrees del massís dels Ports, a Horta de Sant Joan (la Terra Alta), on van perdre la vida cinc bombers de la unitat del GRAF de Lleida. Els veïns recorden amb tristesa aquell tràgic 21 de juliol i, malgrat assegurar que el poble va tirant endavant, reconeixen que no podran esborrar fàcilment aquelles imatges de la memòria, quan el foc va creuar la carretera i es va apropar amb virulència al poble.

Ara, els veïns miren cap als Ports i la verdor que rebrota als boscos dels Reguers convida a passar pàgina i a afrontar aquest estiu confiant a no tornar a viure aquell malson. Una pàgina que no poden passar òbviament els familiars de Jaume Arpa, Pau Costa, David Duaigües, Ramon Espinet i Jordi Moré. Tampoc ha estat un any fàcil pels responsables d'Interior que s'han hagut d'enfrontar a una comissió d'investigació al Parlament. Mentrestant, continua oberta la instrucció del cas al jutjat de Gandesa