dissabte, 31 de juliol del 2010

UN INCENDIA FORESTAL A CASTELLBELL I EL VILAR

El passat dia 28 juliol, el fum que es respirava a Manresa i a una bona part del Bages deixava constancia que la comarca registrava en aquell moment el primer incendi important.
El foc declarat al costat de la carretera de Castellbell a Rellinars, va afectar un total de 20 hectàrees de matolls en una zona frestal agricola que ja havia estat cremada en el foc de 1994. Aquest foc no es descarta que fos provocat per alguna neglicencia.
El foc segons segons fonts dels bombers i de Protecció Civil del Bages es va declarar a 2/4 e tres del migdia, per fer front a l'incendi,els bombers de la Generalitat van utilizar l'artilleria mes important descarregada aquest estiu al Bages.En total hi van participar 29 dotacions terrestres i 8 mitjans aeris
Tambe hi van participar nombrosos efectius de les Agrupacions de defensa Forestal (ADF) amb un total de 18 vehicles i 50 voluntaris de les ADF Pla de Bages (Sant Fuitos de Bages,Manresa) Protectors del Bosc ( Navarcles), Bages Oriental, Esperreguera, Vacarisses i Rellinars, segons fonst de Protecció Civil el total de litres mobilitzats per les ADF van ser de 25000 lites.
L'incendi va entrar en fase de control a les 6 de la tarda, els mossos d'esquadra i els Agents Rurals ja van iniciar la investigacio el mateix dia